logo gene
header

Notícia


22
Agost
2017


Prudenci Bertrana, entre la terra i els núvols

la Institució de les Lletres Catalanes publica una biografia sobre Prudenci Bertrana

Prudenci Bertrana, entre la terra i els núvols


Amb motiu de l’Any Bertrana la Institució de les Lletres Catalanes publica el llibre Prudenci Bertrana, entre la realitat i la ficció una biografia sobre l’autor escrita per Xavier Borràs.

L’obra pren com a punt de partida la revisió de les informacions biogràfiques sobre Prudenci Bertrana, que s’han anat reproduint principalment a partir del llibre escrit per la seva filla Aurora –Una vida—publicat als anys seixanta. Aurora va prendre com a referència la pseudoautobiografia del seu pareEntre la terra i els núvols formada per les novel·les L’hereuEl vagabund i L’impenitent i, a banda d’informacions que apareixen a les novel·les –que són clarament invencions— i que la filla ja corregeix o s’estalvia, n’hi ha d’altres que a hores d’ara es pot demostrar documentalment que no poden ésser certes.

Les novel·les que formen part de la trilogia Entre la terra i els núvols no s’han de llegir com una autobiografia de Prudenci Bertrana perquè el protagonista Innocenci Aspriu no és el propi Bertrana, si bé molts episodis sí que pertanyen a la vida d’ambdós. D’aquí que Prudenci Bertrana no ens expliqui la vida, sinó una manera d’entendre-la. Aquest llibre ressegueix tant els passos d’Aspriu com els de Bertrana per tal de conèixer-los una mica millor.

El 12 de setembre a les 20:15h presentació del llibre a la Setmana del Llibre en Català. Amb la presència de Xavier Sanjuan, autor del llibre, Oriol Ponsatí-Murlà, comissari de l'Any Bertrana i Laura Borràs, directora de la ILC.

Prudenci Bertrana, entre la realitat i la ficció
236 pàgines
PVP 10 €

Compra en línia