logo gene
header
0.0/5 Puntua (0 vots)

Ruta interàctiva Prudenci Bertrana a Girona (amb un toc de Joc de Trons)

Ruta interàctiva Prudenci Bertrana a Girona (amb un toc de Joc de Trons)
 • Objectius:

  Els espais del Barri Vell de Girona, escenaris literaris i televisius, són el fil conductor d'aquest itinerari singular, elaborat col·lectivament pels estudiants de l'assignatura de Gestió Cultural, del Grau de Comunicació Cultural de la Universitat de Girona, coordinats per les professores Mita Casacuberta i Mariàngela Vilallonga.  

  L'Edat Mitjana real dels carrers i els edificis gironins i l'època fictícia de la sèrie, ben inspirada en temps reculats, es barregen ara i aquí amb la Girona del tombant del segle XIX i la primera meitat del segle XX que sent sobre les seves espatlles tot el llast del passat, el medieval i el de la Guerra del Francès, amb les successives i dures realitats posteriors.

  Aquest recorregut geogràfic, històric, literari i televisiu esdevé un fresc desigual però viu, amb protagonistes de debò com ho són les pedres de Girona i figurants de cartró pedra. Una experiència única.

  El vagabund és la segona de les tres novel·les que configuren la trilogia Entre la terra i els núvols. Si a L’hereu Bertrana recrea la infantesa al mas Espriu de l’Esparra, a El vagabund situa l'acció a la ciutat de Girona. En descriu carrers, esglésies, barris i monuments, tot relacionant-ho amb la seva biografia plena de clarors i ombres, insatisfacció, dificultat de relació amb la ciutat, problemes econòmics, un empresonament difícil de justificar, i finalment la decisió d'abandonar la ciutat.
   
  Ja que la catedral de Girona és un dels llocs més representatius de la ciutat i Bertrana va escriure Josafat, una novel·la en la qual la catedral és protagonista, també hem utilitzat fragments d'aquesta obra per il·lustrar aquest punt, fonamental també a Joc de Trons.
   
  Al guió de la sisena temporada de Joc de Trons desenvolupat a Girona, tenim com a  protagonistes la jove Arya Stark, cega en aquest moment de l'argument a Braavos; la reina Margaery, de la família Tyrell, enemiga dels Stark, a punt de fer el camí de la vergonya en el Gran Septe, i Sam, que es prepara per convertir-se en Gran Mestre. 

  Aplicació de la ruta